marți, 26 septembrie 2017

PROCEDURA DE SELECȚIE A PARTICIPANȚILOR ÎN PROIECTUL ȘCOLAR INTERNAȚIONAL “CROSSING BORDERS WITH MODERN MEDIA AND DRAMA”, FINANȚAT DE CĂTRE COMISIA EUROPEANĂ PRIN PROGRAMUL ERASMUS +

Intentia de participare la acest proiect, a potentialilor beneficiari directi,  se va realiza pe baza unui formular de aplicatie, anexat acestei proceduri (Anexa 1) .  Acest formular poate fi completat la calculator sau poate fi scris de mana, insa nu trebuie sa lipseasca niciun paragraf din formular. Va fi datat si semnat acest formular si inmanat unuia dintre profesorii coordonatori pana cel tarziu joi 29 septembrie 2017 (inclusiv).
Formularul de aplicatie va contine 4 parti (capitole).
-        In primul capitol vor trebui completate datele personale, inclusiv datele de contact.
-    Al doilea capitol va reprezenta un eseu motivational, de maximum o pagina, prin care elevul demonstreaza dorinta de participare in acest proiect, experienta in activitati extrascolare, arata care sunt abilitatile sale si cum poate contribui la implementarea si reusita proiectului.
-       Al treilea capitol va contine informatii minime despre conditiile de cazare si existenta mijloacelor informatice.
-       Al patrulea capitol va contine acordul parintelui.
     Eseul motivational va fi evaluat de fiecare dintre cei doi profesori coordonatori , responsabili cu implementarea proiectului si evaluarea acestuia, cu puncte cuprinse intre 10 si 100, dupa care se va face o medie. Daca eseul motivational nu va intruni minimum 80 de puncte, aplicatia va fi respinsa.
      Conditiile minime de cazare si existenta mijloacelor informatice pot fi eliminatorii. Sunt necesare locuinte unde toaleta se afla in incinta locuintei. De asemenea, este necesar sa existe in locuinta si un computer / laptop si conexiune la internet.
       Aplicatiile valide vor fi cele ce au si acordul de participare din partea unuia dintre parinti. Elevii ale caror aplicatii sunt selectate vor fi anuntati personal.
       Ultima proba de selectie a beneficiarilor directi, va fi un interviu in limba engleza. La acest interviu elevii vor primi calificative (respins sau admis).
   Elevii ce au primit si calificativul “admis” la proba de interviu vor forma echipa elevilor participanti in acest proiect. In final, directorul liceului va aproba echipa elevilor participanti, tinand cont si de comportamentul individual, abateri disciplinare, recomandarea dirigintilor sau profesorilor.
Informatii suplimentare pot fi cerute profesorilor coordonatori:
-        Frinculeasa Emilia (emilia0810@yahoo.co.uk)
-        Mircica Constantin (0784286203; e-mail: sudcarpatica@yahoo.com)

                                                                                                               Director
                                                                                                     Prof: Albu Nicoleta Dorina

joi, 15 iunie 2017

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A LICEULUI TEORETIC ”RADU VLĂDESCU” - PROMOȚIA 2017

   O nouă generație de tineri absolvenți ai liceului nostru pășește încrezătoare pe căile vieții, după ce timp de patru ani și-au lăsat modelate personalitățile individuale de experiența și devotamentul profesorilor pe care i-au avut. În toată această perioadă au trăit emoțiile și bucuriile specifice vieții de licean, au desfășurat activități care i-au format intelectual și moral, iar de acum înainte acestea vor rămâne doar amintiri menite să-i întoarcă cu nostalgie la perioada cea mai frumoasă a vieții lor. Le dorim succes la examenul de bacalaureat și la cele care vor urma, să-și împlinească visurile și să nu uite niciodată școala care i-a crescut mari și i-a format ca oameni! 


miercuri, 19 aprilie 2017

ACTIVITĂȚI DIN SĂPTĂMÂNA ”SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN” - 2017 (I)

   Luni, 27 martie 2017, în săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”, trupa liceului, ”BlackPaperMoon”, înființată în decembrie 2015, a prezentat colectivului liceal tinere voci în formare, dornice să ducă mai departe proiectul artistic-muzical inițiat de domnul profesor Eugen Duțu.













MONTAJ VIDEO:
  

sâmbătă, 28 ianuarie 2017

SĂRBĂTORILE DE IARNĂ ÎN SUFLET DE ROMÂN

      Românii vor dovedi mereu că ”sunt români prin limba lor, prin tradiţiile lor, prin obiceiurile lor, prin chipul lor, prin cânticile lor și chiar prin giocurile lor”(Vasile Alecsandri - Românii și poezia lor). Ne-am născut „pe-un picior de plai, pe-o gura de rai”, cu o „ladă de zestre” plină de comori inestimabile, ce ne definesc ca popor unic, statornic şi nemuritor. Nimic nu ne poate aduce o mulţumire mai mare nouă, dascălilor, decât credinţa că datoria noastră este să contribuim, pe măsura puterilor noastre, la reînvierea tradiţiilor şi obiceiurilor de pe minunatele meleaguri româneşti. ”În fond, cultura este sau ar trebui sa fie o anumita formă de a iubi lumea și de a spera” (Octavian Paler). 
       Perioada sărbătorilor de iarnă a trecut, dar ne-a rămas vie amintirea colindelor și gala portului popular de pe scena Casei de Cultură din Pătârlagele. Acolo au răsunat glasurile a peste 300 de elevi și preșcolari din 23 unități de învățământ cu prilejul desfășurării primei ediții a Festivalului - concurs ”SĂRBĂTORILE DE IARNĂ ÎN SUFLET DE ROMÂN”, organizat de echipa de învățători de la Liceul Teoretic ”Radu Vlădescu”- Pătârlagele, având ca parteneri Asociația Învățătorilor Buzoieni și Consiliul Local Pătârlagele. Festivalul este activitate organizată în cadrul Proiectului interjudețean „Dacă îți pasă, implică-te!”, proiect înscris în Calendarul activităţilor educative al MENCS/2017, domeniul educaţie civică, voluntariat, proiecte caritabile.  
          Prof.înv.primar Elena-Nela Codescu






 
















MONTAJ VIDEO: